Lidmaatschap aanvragen Download ons circulariteitsboekje


Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)

Op 1 juli 2022 is het zover: dan treedt de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, de Wkb, in werking. Belangrijk dus, dat je nu al alle informatie hebt en je goed kunt voorbereiden. Op deze pagina verzamelen we daarom al onze informatie rondom de Wet kwaliteitsborging.

Lid van GNL? Dan kun je gebruik maken van een aantal unieke mogelijkheden, zoals onze proefprojecten, een eigen ontwikkeld systeem en begeleiding. Alles om te zorgen dat jij de nieuwe wet goed in de vingers hebt.

Wat houdt de Wet kwaliteitsborging in?

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), is een nieuwe wet die op 14 mei 2019 is aangenomen door de Eerste Kamer. Het doel van deze wet is meer kwaliteit en duurzaamheid waarborgen, bouwfouten en faalkosten reduceren, en vakmanschap stimuleren, onder andere door het opleiden van vakmensen te belonen.

Betere kwaliteit is natuurlijk iets om toe te juichen, maar er gaat ook een en ander veranderen voor bedrijven in de bouwsector. Meer toezicht, strengere eisen en andere verantwoordelijkheden bijvoorbeeld. Ook in de dak- en gevelbranche. Het is daarom essentieel dat je goed weet wat er voor jou gaat veranderen en waar je rekening mee moet houden.

Unieke kansen voor leden

Informatie is één ding, de daadwerkelijke voorbereiding iets heel anders. Daarom geven wij onze leden graag concrete handvatten, praktische tips en begeleiding om hen hierbij te helpen. Zo organiseren we gedurende het jaar regelmatig proefprojecten rondom de Wkb en houden we (online) kennissessies. Bovendien hebben we in samenwerking met Masters in Lean een geheel eigen systeem ontwikkeld ten behoeve van de Wkb.

Interesse om deel te nemen aan (een van) deze unieke kansen of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook mailen naar secretariaat@gebouwschilnederland.nl of ons telefonisch benaderen. Samen zijn we goed voorbereid op de Wkb.

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) bij GNL

Updates over de Wkb

We delen regelmatig informatie over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Zelf en in samenwerking met onze partners. Het afgelopen jaar zijn er dan ook diverse nieuwsbrieven met informatie over verschillende aspecten van de Wkb verzonden. Wil je de informatie nog eens teruglezen? Download de nieuwsbrieven hieronder:

Archief nieuwsbrieven

Daarnaast delen we in onze eigen nieuwsbrief regelmatig nieuws over de Wkb. Schrijf je hieronder in om op de hoogte te blijven. Houd ook onze actueel-sectie in de gaten en volg ons op LinkedIn voor meer updates.


Nieuwsbrief

Direct op de hoogte van nieuwe regelgeving

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in jouw branche.