Lidmaatschap aanvragen


CO2-reductie

Als lid van GNL stoot je nu eenmaal CO2 en andere broeikasgassen uit. Bijvoorbeeld via machines, transport, verlichting en afvalverwerking. Dit kost niet alleen geld aan energieverbruik, maar in sommige gevallen ook in het mislopen van opdrachten: omdat we gezamenlijk op weg zijn naar 60% minder uitstoot in 2030 en emissieloos bouwen in 2050.

Ambitieuze doelen, die we als branche wel moeten behalen. En die ook kansen geven! We zetten graag voor je op een rij waarom je aan CO2-reductie zou moeten doen en vooral hoe je dit als GNL-lid kunt doen. Ontdek hieronder wat duurzaam bouwen jou kan opleveren.

Waarom is CO2-reductie goed voor jouw bedrijf?

Grote aannemers moeten steeds vaker aantonen hoe zij, maar ook hoe hun onderaannemers in de keten, omgaan met hun uitstoot. Ook is certificering op de CO2-ladder verplicht in aanbestedingen van de overheid. Als jij rechtstreeks of als onderaannemer werkt of wilt werken voor grote aannemers en overheden, ontkom je er dus niet aan om je uitstoot te meten en beleid te voeren om dit te reduceren. Daarnaast kiezen ook particulieren steeds vaker voor duurzame alternatieven.

Ga je op een professionele en bewuste manier om met je uitstoot, en kun je dat ook aantonen, dan heb je meer kans op opdrachten – bij grote aannemers, via aanbestedingen bij overheden, of bij particulieren – ten opzichte van de concurrent.

Ook niet onbelangrijk: CO2-reductie is een goede investering die zich terugverdient in lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst.

Hoe kun je als GNL-lid aan CO2-reductie doen?

Een van de vele voordelen van een lidmaatschap bij GNL, is dat we je helpen bij dit soort vraagstukken. We werken bijvoorbeeld samen met verschillende partijen, die jou als GNL-lid voordeel bieden bij hun oplossingen. Hieronder meer over deze partijen en waarvoor jij ben hen terecht kunt:

GP Groot

GP Groot brandstoffen en oliehandel is groothandelaar in vloeibare en gasvormige brandstoffen, voert een breed pakket aan smeermiddelen, exploiteert meet dan 60 tankstations en levert tank- en laadpassen. Een brede onderneming, maar wel met één missie: samen werken aan een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst.

Als GNL-lid profiteer je van verschillende voordelen bij deze onderneming:

  • Voordelige tarieven voor landelijke levering van diesel, (alkylaat)benzine, gasproducten en HVO
  • Gratis smeertechnisch advies
  • Een gratis tankpas
  • Voordelige kortingstarieven op tanken
  • Gratis toekomstgericht wagenparkadvies
  • 10% korting op laadpunten voor elektrische voertuigen

Meer informatie

GPS-Buddy

GPS-Buddy heeft een duidelijk doel voor ogen: grip op voertuigen en materiaal. Dat doen we door middel van ritten- en tijdregistratie (keurmerk), berekening van CO2-uitstoot, 4G-communicatie, het uitlezen van CANbus of tachograaf en schaalbare oplossingen. Onze leden profiteren extra van die grip dankzij de volgende ledenvoordelen:

  • 25% korting op aanschaf hardware
  • Aanschaf hard- en software in abonnementsvorm
  • 36 maanden garantie op hardware
  • 12 maanden garantie op accessoires

Meer informatie

SmartTrackers

De druk om actie te ondernemen om klimaatdoelen te behalen neemt toe. Je wilt wel, maar je hebt ook gewoon een bedrijf te runnen. SmartTrackers helpt je slagvaardig te sturen op CO2-reductie en je slim te certificeren. Met dit digitale platform krijg je écht zicht op emissiestromen, doelen, maatregelen, voorspellingen, resultaten en vereiste rapportages.

En voor leden van GNL is er ook nog eens een unieke aanbieding: de eerste 6 maanden gratis (bij aanmelding vóór 1 juni 2022) en een aanvullende korting van €520 per jaar voor bedrijven tot 10 medewerkers.

Meer informatie

Meer weten over CO2-reductie?

Heb je andere vragen of ideeën over CO2-reductie? Neem gerust contact met ons op om deze te bespreken. Je bereikt ons via 0318 54 49 01 of secretariaat@gebouwschilnederland.nl. Vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief en onze social media kanalen te volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!


GebouwschilBerichten

de belangrijkste actualiteiten en ontwikkelingen in je inbox

Exclusief voor leden: maandelijkse e-mailberichtgeving over belangrijke onderwerpen die spelen in de dak- en gevelbranche. Ben jij een vakspecialist uit de branche en wil je lid worden, zodat je ook up-to-date blijft? Vraag een lidmaatschap aan: vul je gegevens in.