Lidmaatschap aanvragen


Opleidingen

Nieuw opleidingsmodel

We kunnen er inmiddels gewoon niet meer omheen. Er is een grote behoefte aan nieuwe en gekwalificeerde vaklui die onze branche willen komen versterken. Aan alle kanten klinkt de vraag naar mensen.

Om studenten, zijinstromers, werknemers en werkgevers in de Gespecialiseerde Aannemerij (GA) te helpen om de juiste kwalificaties te behalen is een nieuw opleidingsmodel ontwikkeld. Kwalitatief hoogstaande vakopleidingen, trainingen en scholing, gerealiseerd in samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

Deze nieuwe manier van opleiden is met name gericht op het midden- en kleinbedrijf en maakt het opleiden van medewerkers beheers- en betaalbaar.

Vakmodules

De nieuwe opleiding wordt gegeven in modules. Dit betekent dat deelnemers in de vorm van een meerdaagse cursus de inhoud in zowel theorie (vakkennis) en praktijk (vakvaardigheden) behandelen.

De deelnemers maken zich de kennis eigen door het lezen van de vaktheorie en daar vervolgens verwerkingsvragen bij te maken. De kennis wordt direct in de praktijk gebracht aan de hand van praktische opdrachten. Als afsluiting van de module wordt een praktijkopdracht gemaakt die wordt beoordeeld.

Heel praktisch dus. Geen jarenlange studies voor het behalen van de benodigde kwaliteitseisen, maar korte modules die direct afgerond worden met een geldig bedrijfstakcertificaat; een waardevol bewijs van vakmanschap.

De vakmodules zijn zowel in een complete opleiding te volgen als los, en zijn speciaal gericht op zowel de medewerkers als de zij-instromers in de branche. De vakmodules hebben hetzelfde niveau als een volwaardige reguliere MBO niveau 2 opleiding.

Lesmaterialen

Tijdens de lessen krijgt de deelnemer zowel theorie- als praktijkinstructies. In (slechts) één handzaam boek (per vakmodule) staat alle informatie die nodig is voor het behalen van het certificaat: verwerkingsvragen die helpen om de theorie je eigen te maken en praktische opdrachten die voorbereiden op het praktijkexamen.

Direct aan de slag

Met het bedrijfscertificaat op zak kan de deelnemer het geleerde direct in de praktijk brengen op de werkvloer. Dat is niet alleen fijn voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Deze is zijn medewerker niet meer voor lange tijd kwijt en kan op basis van de bedrijfswerkzaamheden besluiten welke modules voor de medewerker van belang zijn.

GAan in de Bouw

Deze nieuwe vorm van opleiden wordt aangeboden door de organisatie GAan in de Bouw. Een initiatief van de sectie Gespecialiseerde Aannemerij binnen de Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra waarbij Gebouwschil Nederland is aangesloten.

De Aannemersfederatie is de landelijke koepel van brancheorganisaties, die samen 1.800 bedrijven vertegenwoordigen. GAan in de bouw is hét loket voor al je opleidingsvragen. Ga naar de website van GAan in de Bouw voor meer informatie.