Lidmaatschap aanvragen


Duurzame inzetbaarheid

Jou en andere leden ondersteunen in duurzame inzetbaarheid. Oftewel: helpen personeelsbeleid te voeren dat zich erop richt om een langdurige goede samenwerking met medewerkers te hebben. Dat is wat Gebouwschil Nederland ook wil doen. Want goed personeel aantrekken, is stap 1. Die medewerkers voor jouw organisatie behouden, is stap 2. Maar: waarom zou je en hoe? 

Langdurig inzetbaar houden is in jouw voordeel

Waarom je medewerkers langdurig inzetbaar moet willen houden is simpel: het is in jouw voordeel. Als je aandacht hebt voor duurzame inzetbaarheid voorkom je, bijvoorbeeld, verzuim(kosten) en hou je (ervaren) personeel binnenboord. Interessant? Aan de slag! De info, tools en activiteiten op deze pagina helpen je op weg. 

Belangrijke onderwerpen: 

Updates rondom dit en andere belangrijke onderwerpen delen we in 'GebouwschilBerichten'. Ben jij lid van Gebouwschil Nederland, maar krijg je deze ledencommunicatie nog niet? Schrijf je onderaan deze pagina in.

RI&E - basis veilig en gezond werken

Wat is RI&E? De afkorting staat voor Risico-inventarisatie en -evaluatie. Het is de basis voor veilig en gezond werken en heeft als doel de veiligheid en gezondheid te verbeteren. Kortom, een belangrijk onderwerp als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Want: minder ongevallen, minder verzuim én minder arbeidsongeschiktheid. Je RI&E en plan van aanpak regelen, levert op verschillende vlakken direct een belangrijke besparing op.  Alle werkgevers vanaf 1 FTE zijn verplicht om een RI&E op te stellen. Het maakt niet uit of je werkt met vaste medewerkers, tijdelijke krachten, uitzendkrachten, vrijwilligers of stagiaires. Een RI&E is altijd verplicht. Ook als jij als ZZP’er een collega inhuurt voor een bepaald project.

Het niet hebben van een RI&E en plan van aanpak kan grote gevolgen hebben. Mocht de inspectie namelijk na melding van een ongeval constateren dat bepaalde risico’s slecht zijn afgedekt, dan kun je een boete krijgen. Die kan oplopen tot € 4.500,-. Ook kan de verzekering weigeren uit te keren als je bedrijf geen RI&E heeft. En wist je dat er in 2023 meer eisen worden gesteld aan de RI&E? Niet alleen de risico’s en maatregelen moeten benoemd worden, maar ook het 'waarom' van het risico. Ook moet er duidelijk in de RI&E staan welke beheersmaatregelen je neemt en het effect dat je hiervan kunt verwachten. 

PAGO gratis gezondheidscheck aandachtspunt op duurzame inzetbaarheidsdag Gebouwschil Nederland

PAGO - gratis gezondheidscheck

Vanaf hun 20e jaar ontvangen je medewerkers elke 4 jaar automatisch een uitnodiging voor een gratis gezondheidscheck: het PAGO (periodieke arbeidsgezondheidskundig onderzoek, door Volandis gecombineerd met een DIA (Duurzame Inzetbaarheidsanalyse).
 
Het PAGO is geen keuring maar een manier om klachten zoveel mogelijk te voorkomen en uitval te voorkomen. Als dat nog niet genoeg reden is: wist je dat een langdurig zieke medewerker al snel € 250 tot € 400 per dag kost? 
 

PAGO redt levens

Misschien lopen jouw medewerkers wel rond met een sluipmoordenaar, zoals de medewerker die hartruis had zonder dat hij daarin erg had. Jack van der Gragt is werkzaam bij Volandis als bouwarts en vertelt: “Deze meneer leed aan een zware onderliggende hartaandoening en werd naar aanleiding van het PAGO direct levensreddend worden behandeld in het ziekenhuis. En dat is maar één van de casussen die ik de afgelopen jaren had, waarbij het kantje boord was. En ‘stinkt jouw collega uit zijn bek’? Niet alleen irritant, maar ook reden om gebruik te maken van het PAGO. Het kan namelijk duiden op parodontitis, een serieuze tandvleesontsteking die onbehandeld kan leiden tot hartaandoeningen.”
 

Uitval voorkomen

Veel klachten merk je niet direct op of lijken niet ernstig. De bouwarts volgt het lichaam van medewerkers door de jaren heen en kan daardoor ook preventieve adviezen geven voor te verwachten problemen. Zo weet jouw medewerker wat er speelt in zijn of haar lichaam en wat specifieke aandachtspunten zijn de komende jaren. Dit is de enige duurzame manier om uitval te voorkomen. 
 

Ga in gesprek

Als je een gezonde medewerker wilt die nog tot het pensioen vitaal het werk kan uitvoeren, moet je als werkgever en leidinggevende het goede voorbeeld geven. Besteed aandacht aan een gezonde leef- en werkstijl en ga in gesprek. 
 

Langdurig verzuim voorkomen is waardevol

Dit artikel laat zien dat langdurig ziekteverzuim voorkomen op meerdere manieren waardevol is. Dat je medewerkers zonder fysieke en mentale klachten kunnen blijven werken en niet uitvallen, is vanuit menselijk aspect belangrijk. Het is mooi dat je hieraan als werkgever kunt bijdragen door werkplezier en ontwikkelkansen te bieden en veiligheid en gezondheid voorop te zetten. Maar laten we eerlijk zijn: er zijn ook praktische redenen om langdurig verzuim te willen voorkomen. Een grote stimulans gaat uit van de aangescherpte wet- en regelgeving, strengere keuringen en handhaving op bijvoorbeeld het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen én helemaal de met ziekteverzuim gepaard gaande kosten. Die kun je berekenen met deze tool.

Kosten van ziekteverzuim

Anna de Boer (specialist marktonderzoek bij Volandis) ziet dat het verzuim bij 55-plussers in de (af)bouw en infrasector hoger is en dat de (fysieke en mentale) klachten vaker chronisch zijn. Gevolg: jij als werkgever moet in de huidige krappe arbeidsmarkt een vervanger zien te vinden. 

12 weken ziek
Verzekeraar De Goudse rekent voor wat een uitvoerder kost die 12 weken afwezig is. Het bruto jaarsalaris stelt De Goudse op € 44.600,-. De kosten voor vervanging worden berekend op € 9.164,- en het productieverlies bedraagt € 3.225,-. Tel daar nog wat kosten bij op voor arbodienstverlening (€ 127,-) en verzuimbegeleiding (€ 309,-) en De Goudse komt uit op een totaalbedrag van maar liefst € 12.825,- Een fors bedrag, zeker voor het MKB.

Meerjarig verzuim
Anna de Boer maakte een globale berekening op basis van een ervaren timmerman die langdurig uitvalt. Het eerste jaar betaalt de werkgever 100 % van het salaris door (€ 75.000,-). Het tweede jaar ligt dit op 70 % (ruim € 50.000,-). Neemt deze timmerman afscheid na een dienstverband van 30 jaar, dan betaal je als werkgever een transitievergoeding en de kosten voor vervanging. In totaal komen de kosten van het verzuim voor deze werkgever neer op zo’n € 250.000,-.

Ziekteverzuim voorkomen

De eerder op deze pagina genoemde PAGO is een goede manier om uitvalrisico’s in beeld te houden. Als extra kans op het gebied van ziekteverzuim voorkomen, noemt Anna de Boer de duurzame inzetbaarheidsanalyse (DIA). Meer daarover in onderstaande sectie: Activiteiten die jou ondersteunen op het vlak van duurzame inzetbaarheid.

Activiteiten die je ondersteunen op het vlak van duurzame inzetbaarheid

  1. RI&E tool en actuele eisen - Volandis
  2. Digitale RI&E invullen - Hellende Daken
  3. Tips en toolboxen voor gesprekken
  4. Plan gratis PAGO
  5. Doe een DIA
  6. Bereken verzuimkosten

1. RI&E actuele eisen en tool - Volandis

Werk jij onder de cao Bouw & Infra en wil je aan de slag met jouw RI&E? Het invullen kan beste een klus zijn. Volandis biedt je de handige online tool RI&E Bouwnijverheid waarbij voor veel functies de risico’s al in kaart zijn gebracht. Deze vind je in mijn.volandis.nl.  Voor meer informatie over de RI&E, bijvoorbeeld wat de nieuwste eisen zijn, ben je bij Volandis ook aan het juiste adres. Ga naar volandis.nl

2. Digitale RI&E invullen - Hellende Daken

Draagt jouw bedrijf premie af aan Social Fonds Hellende Daken (SFHD), dan kun je gratis de digitale RI&E invullen die SFHD speciaal voor de sector ontwikkelde. Ga naar hellendedaken.nl.

3. Tips en toolboxen

Gebruik tips en toolboxen van Social Fonds Hellende Daken (SFHD) om duurzame inzetbaarheid op een praktische manier bespreekbaar te maken Wat je aandacht geeft, groeit. Leef en werk zelf op een gezonde manier én maak het bespreekbaar in personeelsoverleggen. Lees de tips in deze pdf. Voor toolboxen: log in op Hellende Daken Academy of vraag aan bij het SFHD-secretariaat via info@hellendedaken.nl.

4. Plan gratis PAGO

Dit is jouw startsein: check wanneer je PAGO is of plan het in. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Uitval is meer dan fysieke klachten. Bovendien onderschatten veel mensen de emotionele én financiële gevolgen. Een versleten knie kost doorgerekend zo’n € 18.000,-. Moet je je eens voorstellen wat voor impact je op iemands leven kunt maken met dit bedrag.
 

5. Doe een DIA

Ben jij werkgever in de bouw en infra, dan is de DIA doen een extra kans om gezondheidsricisco’s van je werknemers bijtijds in beeld te krijgen en maatregelen te nemen om eventuele risico’s te verkleinen. De duurzame inzetbaarheidsanalyse (DIA) is een combinatie van het PAGO (zie boven) uitgebreid met een persoonlijk adviesgesprek. Wat jij, net als veel andere werkgevers misschien niet weet, is dat de DIA een voorziening is waarin de bouw-CAO je als werkgever faciliteert. Je betaalt ervoor. Gebruik het. Met de DIA investeer je zonder extra kosten in je medewerkers en voorkom je kosten door uitval. 

6. Bereken verzuimkosten

Gemiddeld kost een ziekmelding € 260,- euro per dag, maar per bedrijf en situatie verschillen de kosten aanzienlijk. Benieuwd naar de kosten voor jouw bedrijf? Bereken in enkele minuten de kosten van een of meerdere zieke medewerkers voor jouw bedrijf via Goudse.nl/watkostverzuimpermedewerker. Of bereken de totale verzuimkosten binnen jouw bedrijf via Goudse.nl/watkostverzuim en vergelijk deze met de kosten van andere ondernemers in jouw branche.


Nieuwsbrief

Direct op de hoogte van nieuwe regelgeving, ontwikkelingen op materiaalgebied en handige tools

Meld je aan voor onze nieuwsbrief GebouwschilBerichten en blijf altijd up-to-date in jouw branche.