Lidmaatschap aanvragen


Werving

Het werven van nieuw personeel binnen het vakgebied van de dakdekkers, metselaars en gevelspecialisten is een behoorlijke uitdaging. De laatste jaren is het alleen maar moeilijker geworden om goede vakmensen te vinden én te behouden. GNL hoort uit eerste hand de verhalen over het personeelstekort in de branche en wil hier iets aan doen.

Daarom is werving een van onze aandachtsgebieden. We zetten ons als brancheorganisatie in om dit een stukje makkelijker voor onze leden te maken. Zodat zij zorgeloos kunnen ondernemen, terwijl de toekomst van de branche gewaarborgd blijft.

JINC

GNL is partner van JINC: een organisatie die zich inzet om de instroom van jong personeel te bevorderen. Ze gaan ervan uit dat ieder kind talent heeft en strijdt samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Om dat te bereiken, helpen zij kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

GNL is de eerste brancheorganisatie waarmee JINC samenwerkt. Met name richten we ons voor onze leden op het project “Bliksemstage”, met als motto: “Weten wat er te koop is op de arbeidsmarkt”. In één ochtend komt een groepje jonge mensen langs om te ervaren hoe het is bij jou op de werkvloer. Een perfecte gelegenheid om te ervaren hoe leuk werken in de dak- en gevelbranche is. Dat blijkt wel uit deze verhalen:

"Het is fijn om hier hun visie te verbreden en ze wijzer te maken over hoeveel verschillende afdelingen er nodig zijn om een bedrijf draaiende te houden." -Sander Slotemaker, operationeel directeur Patina Dakdekkers

"We doen mee met de Bliksemstage om jongeren enthousiast te maken voor de bouw. Om jongeren te zien die op school geen 5 minuten stil kunnen zitten en hier vol overgave staan te metselen en voegen, daar word ik blij van." -Martine van Croimvort, Orly & Endevoets

"Het was leuk om het hulpje te zijn van de opperbaas. Misschien wil ik hier wel komen werken." -Coert (10), leerling De Sterrekijker.

Meer weten? Kijk op de website van JINC.

Je gaat het maken

Er is een interessante toekomst voor jongeren en zij-instromers in de bouw & infra. Dat moeten we laten zien. Samen met online platform ‘Je gaat het maken’ gaan we aan de slag voor meer personeel. Op de website van dit initiatief vinden potentiële kandidaten een aanbod aan mogelijkheden voor een interessante toekomst in de bouw en infra. Zoals:

  • Een overzicht van opleidingen
  • Oriëntatiemogelijkheden op werken in bouw & infra
  • Ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van een verbindingscoach

Naar jegaathetmaken.nl

Archief: Topbaan in de bouw

Tot voor kort beheerde Gebouwschil Nederland de website ‘Topbaan in de Bouw’, een platform om te laten zien hoe top werken in de dak- en gevelbranche is. Nu we zijn aangesloten bij Jegaathetmaken.nl, willen we dit initiatief niet in de weg zitten. Vandaar dat topbaanindebouw.nl niet meer online staat. De informatie hieruit stellen we echter nog wel beschikbaar. Download hieronder de functieprofielen – bijvoorbeeld te gebruiken voor eigen vacatureteksten – en lees de blogs uit het archief:

Blogs

Functieprofielen

Verder dan werving alleen

Het vinden en behouden van personeel heeft ook te maken met allerlei andere omstandigheden. Welke opleidingsmogelijkheden bied je? Hoe zit het met de arbeidsvoorwaarden, verzekering en pensioen? Hoe wordt er omgegaan met nieuwe wet- en regelgeving en ontwikkelingen op het gebied van technologie?

Als branchevereniging zorgen we dan ook dat we al dit soort punten meenemen in onze belangenbehartiging. Ons belangrijkste doel is omstandigheden scheppen waarin jij als lid onbezorgd kunt ondernemen. En jouw personeel onbezorgd kan werken.

Heb je op het gebied van werving vragen of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via houbaer@gebouwschilnederland.nl. We helpen je graag verder.

Lid worden?


GebouwschilBerichten

de belangrijkste actualiteiten en ontwikkelingen in je inbox

Exclusief voor leden: maandelijkse e-mailberichtgeving over belangrijke onderwerpen die spelen in de dak- en gevelbranche. Ben jij een vakspecialist uit de branche en wil je lid worden, zodat je ook up-to-date blijft? Vraag een lidmaatschap aan: vul je gegevens in.