Lidmaatschap aanvragen


Applicatie voor eenvoudig voldoen aan Wet Kwaliteitsborging (Wkb) voor het bouwen

Ontdek het online Wkb-dossiervormingssysteem dat jou als lid van Gebouwschil Nederland in staat stelt tot dossiervorming op de bouwplaats, zodat je voldoet aan de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb).

Applicatie voor eenvoudig voldoen aan Wet Kwaliteitsborging (Wkb) voor het bouwen

Per 2024 moet je kleine grote of gespecialiseerde (onder)aannemer een aantal zaken anders administreren en diverse dossiers kunnen aanleveren. Reden: de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. Doel daarvan: zorgen voor betere bouwkwaliteit. Gebouwschil Nederland wil jou ondersteunen in het digitaal organiseren van kwaliteitsinspecties. Want voldoe je niet aan de vereisten, dan mag een bouwwerk niet in gebruik worden genomen. Daarom ontwikkelde Masters in Process, gespecialiseerd in digitale transformaties, in opdracht en naar wens van Gebouwschil Nederland het Wkb-dossiervormingssysteem. Dit softwaresysteem maakt het jou en collega's makkelijker op Wkb-dossiers op te bouwen en bij te houden. 

Online Wkb-dossiervormingssysteem speciaal voor leden

Schaf jij het online Wkb-dossiervormingssysteem speciaal voor leden aan, dan beschik je over een applicatie (Dikke Duimen-app) die jou in staat stelt om op de bouwplaats Wkb-dossiers aan te leggen, ordenen en continu blijven vullen. Concrete voorbeelden van opties waarover je beschikt als je het softwaresysteem aanschaft:

Kortom, je legt in de applicatie van het Wkb-dossiervormingssysteem eenvoudig al je projecten vast en beoordeelt ze tegelijkertijd. Die kwaliteitscontroles zijn essentieel als je wilt voldoen aan de vereisten in de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb).

Kwaliteitscontrole kracht van Masters in Process

"Kwaliteitscontrole mogelijk maken door de expert zelf. Dat is de kracht van Masters in Process," aldus managing partner Robin Schulte, “Niemand anders kan kwaliteit beter controleren dan degene die het werk realiseert, maar daarbij moet je je wel houden aan de spelregels. Het grote voordeel van het Wkb-dossiervormingssysteem dat we als Masters in Process ontwikkelden, is het feit dat de softwareapplicatie speciaal voor Gebouwschil Nederland-leden is en de voor hun direct toepasbare en relevante Wkb inspectieformulieren bevat. Daardoor is met de Masters in Process-app kwaliteit eenvoudig vast te leggen op elk niveau. De vastgelegde informatie kun je bovendien gebruiken als stuurinformatie om verspillingen tegen te gaan."

Dubbele check bij borginstellingen

Denk bij de genoemde kwaliteitsinspecties aan ja/nee-vragen rondom specifieke werkzaamheden, maar ook aan hoe-vragen die perfect aansluiten op de vakgebieden van alle leden van Gebouwschil Nederland. Alle checks en formulieren worden continu doorontwikkeld of per project op kritische uitvoeringspunten specifiek gemaakt. Ook is het gebruikelijk om alvorens de start van de bouw langs de borginstelling te gaan en de inspectiepunten af te stemmen. Op die manier weet je straks als Gebouwschil Nederland-lid zeker dat je met de goede inspectiepunten je As built-kwaliteitsdossier op orde brengt.

Meer informatie en aanschaffen applicatie voor Wkb-dossiervorming

Neem contact met GNL op voor meer informatie en het aanschaffen van de applicatie.

Wkb, wat moet je ermee?

Voor alle informatie over de Wkb en óf en wát jij ermee moet, ga je naar deze informatiepagina

Terug naar het overzicht