Lidmaatschap aanvragen


Appicatie voor eenvoudig voldoen aan Wet Kwaliteitsborging (Wkb) voor het bouwen

In opdracht van én samenspraak met GNL maakte Masters in Lean een softwaresysteem dat tot nóg betere kwaliteitsinspectie moet leiden. Dit initiatief kwam tot stand naar aanleiding van de Wet Kwaliteitsborging (Wkb) voor het bouwen, die naar verwachting in 2024 van kracht wordt.

Appicatie voor eenvoudig voldoen aan Wet Kwaliteitsborging (Wkb) voor het bouwen

Het bedrijf, dat is gespecialiseerd in digitale transformaties, heeft zich ontfermd over een oplossing die aansluit op de wens van GNL. Namelijk, dat de leden een softwaresysteem kunnen aanschaffen om hun Wkb-dossier te kunnen aanleggen, ordenen en continu kunnen blijven vullen. Dat is bij Wet kwaliteitswaarborging (Wkb) voor de bouw tenslotte essentieel. Met de applicatie van Masters in Lean leg jij al je projecten eenvoudig vast en beoordeel je ze tegelijkertijd.

Wkb-dossiervormingssysteem speciaal voor leden van Gebouwschil Nederland

Dat is ook de kracht van Masters in Lean, aldus interim-projectmanager Robin Schulte: kwaliteitscontrole. “Niemand anders kan kwaliteit beter controleren dan jijzelf, maar dan moet je je wel houden aan de spelregels. Die wet komt er toch.” Het grote voordeel van het Wkb-dossiervormingssysteem dat Masters in Lean heeft ontwikkeld, is het feit dat de softwareapplicatie speciaal is geschreven met het GNL-lid in het achterhoofd.

Dubbele check bij borginstellingen

Denk daarbij aan ja/nee-vragen rondom specifieke werkzaamheden, maar ook hoe-vragen die perfect aansluiten op de vakgebieden van de leden van Gebouwschil Nederland. Al deze checks en formulieren worden continu doorontwikkeld, dus data is heel belangrijk. Op dit moment wordt er dan ook al volop data verzameld. Het plan is om, vanuit de proeftuin die het nu is, uiterlijk in juni langs de borginstellingen te gaan om een aantal dossiers aan te bieden en te (laten) testen. Op die manier weet jij straks als GNL-lid zeker dat je met een goede, deugdelijke app werkt.

Meer informatie en aanschaffen applicatie voor Wkb-dossiervorming

Neem contact met GNL op voor meer informatie en het aanschaffen van de applicatie.

Terug naar het overzicht