Lidmaatschap aanvragen Download ons circulariteitsboekje


Applicatie ten behoeve van Wet Kwaliteitsborging (Wkb) voor het bouwen

In opdracht van én samenspraak met GNL werkt Masters in Lean aan een applicatie die tot nóg betere kwaliteitsinspectie moet leiden. Dit initiatief kwam tot stand naar aanleiding van de Wet Kwaliteitsborging (Wkb) voor het bouwen, die vanaf 2022 van kracht is.

Applicatie ten behoeve van Wet Kwaliteitsborging (Wkb) voor het bouwen

Het bedrijf, dat is gespecialiseerd in digitale transformaties, heeft zich ontfermd over een oplossing die aansluit op de wens van GNL. Namelijk, dat de leden hun Wkb-dossier kunnen aanleggen, ordenen en continu kunnen blijven vullen. Dat is bij deze wet tenslotte essentieel. In de app van Masters in Lean leg je al je projecten vast en beoordeel je ze tegelijkertijd.

Speciaal gemaakt voor de leden van Gebouwschil Nederland

Dat is ook de kracht van Masters in Lean, aldus interim projectmanager Robin Schulte: kwaliteitscontrole. “Niemand anders kan kwaliteit beter controleren dan jijzelf, maar dan moet je je wel houden aan de spelregels. Die wet komt er toch.” Het grote voordeel van de applicatie die Masters in Lean heeft ontwikkeld, is het feit dat deze speciaal is geschreven met het GNL-lid in het achterhoofd.

Dubbele check bij borginstellingen

Denk daarbij aan ja/nee-vragen rondom specifieke werkzaamheden, maar ook hoe-vragen die perfect aansluiten op de vakgebieden van de leden van Gebouwschil Nederland. Al deze checks en formulieren worden continu doorontwikkeld, dus data is heel belangrijk. Op dit moment wordt er dan ook al volop data verzameld. Het plan is om, vanuit de proeftuin die het nu is, uiterlijk in juni langs de borginstellingen te gaan om een aantal dossiers aan te bieden en te (laten) testen. Op die manier weet jij straks als GNL-lid zeker dat je met een goede, deugdelijke app werkt.

Terug naar het overzicht