Lidmaatschap aanvragen


Waarom werken in de dak- en gevelbranche zo top is

In de dak- en gevelbranche heb je gegarandeerd een topbaan. Letterlijk en figuurlijk. Waarom? Nergens in de bouw kun je een mooier vak uitoefenen, meer verdienen, zoveel werken en jezelf ontwikkelen zoals hier. Genoeg redenen dus, die we graag voor je op een rijtje zetten.

Waarom werken in de dak- en gevelbranche zo top is

Je maakt iets concreets

Een van de mooiste dingen aan werken in de bouw, en dus ook met gevels en hellende daken, is dat je het resultaat echt onder je handen ziet ontstaan. Wat voor functie je ook hebt, van dakdekker tot voeger of metselaar: je ziet de schil van het gebouw voor je eigen ogen verschijnen.

Meteen resultaat van je harde werk, en dat in de vorm van een prachtig gebouw waar mensen met plezier in kunnen wonen en werken – wat is er nou mooier dan dat?

Gegarandeerd werk

De vraag naar vakmensen is groot, onder andere vanwege de schaarste op de woningmarkt en de groeiende behoefte naar verduurzaming. Personeel is bijna niet aan te slepen! Dat betekent volop werkgelegenheid voor jou. Je zult geen moment zonder klus zitten en hebt dus nagenoeg garantie op werk. En - ook niet onbelangrijk - op inkomen.

Een goed salaris

Veel vraag en weinig aanbod betekent namelijk een hogere beloning. Mensen hebben momenteel meer over voor vakwerk. Je gaat dus goed verdienen als je met (hellende) daken en gevels aan de slag gaat. Dat geldt zowel voor beginnende als ervaren vaklieden. En al helemaal wanneer je de juiste kennis op zak hebt…

Ruimte voor ontwikkeling

En voor die kennis zijn opleidingsmogelijkheden nodig. Voor het hoogste werkplezier en duurzame inzetbaarheid, is het belangrijk dat jij blijft ontwikkelen. Daar moet je echter wel de tijd, ruimte en middelen voor krijgen. In de dak- en gevelbranche is daar volop mogelijkheid toe.

Top baan in de Bouw – een initiatief van de sectie Gespecialiseerde Aannemerij binnen de Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra waarbij Gebouwschil Nederland is aangesloten – biedt bouwopleidingen waarmee jij alle fijne kneepjes van het dakdekken leert. De opleidingen zijn modulair, wat betekent dat je zelf kiest welke delen van het vak je beter onder de knie wilt krijgen.

Of je nu de kennis die je al hebt wilt opschroeven of je wilt laten omscholen vanuit een ander vakgebied: er zit altijd wel een geschikte opleiding voor jou tussen.

Meer over opleidingen

Alle vrijheid

Wil jij je niet van 9 tot 5 binnen opsluiten? Je vaste routine afwerken en dan weer huiswaarts keren? Dan past de vrijheid die dak- en gevelwerk met zich meebrengt goed bij jou. Je bevindt je heerlijk in de buitenlucht. Je zit niet eindeloos naar een scherm te staren en bent continu met je handen bezig.

Daarnaast mag je zelf weten hoe je je werkzaamheden vormgeeft, als de kwaliteit van het resultaat maar aan de eisen voldoet. Die vrije invulling maakt het werk nog plezieriger.

Leuk en uitdagend werk

Geen project is hetzelfde. Gaat het om een woonhuis of om utiliteitsbouw? Een hele woonwijk of een enkel pand? En met welke materialen ga je werken? Je mag je steeds weer buigen over nieuwe technieken, nieuwe uitdagingen, nieuwe oplossingen. Dat houdt je werk altijd interessant.

Je ziet het: werken in de dak- en gevelbranche is helemaal top! Iets voor jou? Er zijn allerlei functies om uit te kiezen, dus ongetwijfeld een die bij jou past. Ontdek jouw plek:

Bekijk alle functieprofielen

 

Dit blog was oorspronkelijk te vinden op topbaanindebouw.nl, een initiatief van Gebouwschil Nederland. Sinds we zijn aangesloten bij 'Je gaat het maken' is 'Topbaan in de bouw' opgeheven. Lees meer op de pagina Werving.

Terug naar het overzicht