Lidmaatschap aanvragen Download ons circulariteitsboekje


Werving

Het werven van nieuw personeel binnen het vakgebied van de dakdekkers, metselaars en gevelspecialisten is een behoorlijke uitdaging. De laatste jaren is het alleen maar moeilijker geworden om goede vakmensen te vinden én te behouden. GNL hoort uit eerste hand de verhalen over het personeelstekort in de branche en wil hier iets aan doen.

Daarom is werving een van onze aandachtsgebieden. We zetten ons als brancheorganisatie in om dit een stukje makkelijker voor onze leden te maken. Zodat zij zorgeloos kunnen ondernemen, terwijl de toekomst van de branche gewaarborgd blijft.

Je gaat het maken

Er is een interessante toekomst voor jongeren en zij-instromers in de bouw & infra. Dat moeten we laten zien. Samen met online platform ‘Je gaat het maken’ gaan we aan de slag voor meer personeel. Op de website van dit initiatief vinden potentiële kandidaten een aanbod aan mogelijkheden voor een interessante toekomst in de bouw en infra. Zoals:

  • Een overzicht van opleidingen
  • Oriëntatiemogelijkheden op werken in bouw & infra
  • Ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van een verbindingscoach

Naar jegaathetmaken.nl

Archief: Topbaan in de bouw

Tot voor kort beheerde Gebouwschil Nederland de website ‘Topbaan in de Bouw’, een platform om te laten zien hoe top werken in de dak- en gevelbranche is. Nu we zijn aangesloten bij Jegaathetmaken.nl, willen we dit initiatief niet in de weg zitten. Vandaar dat topbaanindebouw.nl niet meer online staat. De informatie hieruit stellen we echter nog wel beschikbaar. Download hieronder de functieprofielen – bijvoorbeeld te gebruiken voor eigen vacatureteksten – en lees de blogs uit het archief:

Blogs

Functieprofielen

Verder dan werving alleen

Het vinden en behouden van personeel heeft ook te maken met allerlei andere omstandigheden. Welke opleidingsmogelijkheden bied je? Hoe zit het met de arbeidsvoorwaarden, verzekering en pensioen? Hoe wordt er omgegaan met nieuwe wet- en regelgeving en ontwikkelingen op het gebied van technologie?

Als branchevereniging zorgen we dan ook dat we al dit soort punten meenemen in onze belangenbehartiging. Ons belangrijkste doel is omstandigheden scheppen waarin jij als lid onbezorgd kunt ondernemen. En jouw personeel onbezorgd kan werken.

Heb je op het gebied van werving vragen of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via houbaer@gebouwschilnederland.nl. We helpen je graag verder.

Lid worden?


Nieuwsbrief

Direct op de hoogte van nieuwe regelgeving

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in jouw branche.