Lidmaatschap aanvragen Download ons circulariteitsboekje


Werving

Het werven van nieuw personeel binnen het vakgebied van de dakdekkers, metselaars en gevelspecialisten is een behoorlijke uitdaging. De laatste jaren is het alleen maar moeilijker geworden om goede vakmensen te vinden én te behouden. GNL hoort uit eerste hand de verhalen over het personeelstekort in de branche en wil hier iets aan doen.

Daarom is werving een van onze aandachtsgebieden. We zetten ons als brancheorganisatie in om dit een stukje makkelijker voor onze leden te maken. Zodat zij zorgeloos kunnen ondernemen, terwijl de toekomst van de branche gewaarborgd blijft.

Topbaan in de bouw

In de dak- en gevelbranche heb je gegarandeerd een topbaan. Letterlijk en figuurlijk. Je doet leuk en uitdagend werk en je ziet iets onder je handen ontstaan. Tel daar allerlei opleidingsmogelijkheden, baanzekerheid en een goed salaris bij op en het is wel duidelijk dat werken in de dak- en gevelbranche helemaal top is.

Dat is de boodschap die we met topbaanindebouw.nl willen verspreiden. Dit initiatief van Gebouwschil Nederland is een platform dat dienst als inspiratie en hulpmiddel om het vak zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kandidaten. Op deze site delen we functieprofielen, verhalen van vaklieden en meer informatie om te laten zien wat voor een prachtig iets het vak van dakdekker, metselaar en/of gevelspecialist is.

Bezoek topbaanindebouw.nl

Verder dan werving alleen

Het vinden en behouden van personeel heeft ook te maken met allerlei andere omstandigheden. Welke opleidingsmogelijkheden bied je? Hoe zit het met de arbeidsvoorwaarden, verzekering en pensioen? Hoe wordt er omgegaan met nieuwe wet- en regelgeving en ontwikkelingen op het gebied van technologie?

Als branchevereniging zorgen we dan ook dat we al dit soort punten meenemen in onze belangenbehartiging. Ons belangrijkste doel is omstandigheden scheppen waarin jij als lid onbezorgd kunt ondernemen. En jouw personeel onbezorgd kan werken.

Heb je op het gebied van werving vragen of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via houbaer@gebouwschilnederland.nl. We helpen je graag verder.

Lid worden?


Nieuwsbrief

Direct op de hoogte van nieuwe regelgeving

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in jouw branche.