Informatie aanvragen


Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen aangenomen

De Eerste Kamer heeft vandaag de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB) aangenomen. Hiermee is er duidelijkheid over (onder meer) de borging van het bouwen. De leden van Gebouwschil Nederland, stuk voor stuk mkb-ondernemers in de bouw, staan borg voor de kwaliteit van het werk en het daarbij horende vakmanschap.

Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen aangenomen

AFNL en Gebouwschil Nederland reageren verheugd

De Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) en Gebouwschil Nederland hebben verheugd gereageerd op de bekendmaking. Sinds de wet in beeld kwam, heeft zij al te kennen geven achter de uitgangspunten van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen te staan, temeer omdat de oude situatie aan verbetering toe was. Dankzij deze wet krijgen bonafide bouwbedrijven, die bouwkwaliteit uitdragen, de kans om zich te onderscheiden. Op die manier krijgt het vakmanschap waar de leden van Gebouwschil Nederland voor staan, de waardering die het verdient, aldus de federatie.

Daarnaast zijn de betreffende bedrijven, dankzij deze wet, zich bewust van hun (aangescherpte) aansprakelijkheid en zullen ze hier niet van weglopen, aldus de AFNL. De WKB kan op die manier bijdragen aan de bouwkwaliteit én verbetering van het imago van de bouw.

Terug naar het overzicht