Lidmaatschap aanvragen


Alles over de nieuwe cao Hellende Daken

Word lid van Gebouwschil Nederland en profiteer van de voordelen van een nieuwe cao.

Alles over de nieuwe cao Hellende Daken

Eind dit jaar is het zover, dan verloopt de huidige cao Bouw & Infra. Een goed moment om over te stappen naar cao Hellende Daken. Word lid van Gebouwschil Nederland en profiteer van de vele werkgeversvoordelen.

Word lid van Gebouwschil Nederland en profiteer

De nieuwe cao is interessant voor dakdekkers-, rietdekkers-, en leidekkersbedrijven. Voor zowel uitvoerend als ondersteunend personeel. Hierin staan afspraken over arbeidsvoorwaarden schriftelijk vastgelegd. Denk aan loon, toeslagen, betaling overwerk, werktijden, proeftijd, opzegtermijn en pensioen.

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe cao Hellende Daken, moet u lid zijn van een werkgeversvereniging. Gebouwschil Nederland staat al in de startblokken en helpt u graag verder. Of u zomaar kunt overstappen van de cao Bouw & Infra naar de cao Hellende Daken? Ja, dat kan!

Werkgeversvoordeel

De nieuwe cao Hellende Daken biedt in veel opzichten voordelen ten opzichte van de huidige cao Bouw & Infra. Word vóór het eind van dit jaar lid van Gebouwschil Nederland en profiteer onder andere van:

Lagere brutoloonkosten per uur

Bij de cao Hellende Daken wordt er minder premie ingehouden dan bij de cao Bouw & Infra. Hierdoor zijn de brutoloonkosten lager en het nettoloon voor de werknemer hoger.

Slimmere urenregistratie

Het urenregister maakt het mogelijk flexibel om te gaan met niet gewerkte uren door bijvoorbeeld warmte of kou. Zo kunt u zomers meer en ’s winters minder productie draaien zonder omzetverlies. In de cao Bouw & Infra is dit niet mogelijk.

Minder (of geen) opleidingskosten

Via de Stichting Opleidings- en Ontwikkelfonds voor Hellende Daken (OOHD), gekoppeld aan de cao Hellende Daken, kunt u een groot deel van de opleidingskosten terugvorderen. Sommige opleidingen zijn zelfs gratis. En dat terwijl opleidingen en certificeringen ongelooflijk waardevol zijn. Het maakt u als werkgever bovendien extra aantrekkelijk in deze krappe arbeidsmarkt.

Meer over deze en andere voordelen vindt u op www.cao-hd.nl. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met het cao-secretariaat via 085 489 90 50 of info@cao-hd.nl.

Direct lid worden van Gebouwschil Nederland? Klik dan hier of vul gelijk het formulier hieronder in.

Terug naar het overzicht

GebouwschilBerichten

de belangrijkste actualiteiten en ontwikkelingen in je inbox

Exclusief voor leden: maandelijkse e-mailberichtgeving over belangrijke onderwerpen die spelen in de dak- en gevelbranche. Ben jij een vakspecialist uit de branche en wil je lid worden, zodat je ook up-to-date blijft? Vraag een lidmaatschap aan: vul je gegevens in.