Informatie aanvragen


Programma Algemene Ledenvergadering op 16 mei

Op 16 mei aanstaande vindt de Algemene Ledenvergadering plaats, te Monier in Montfoort. Hieronder ziet u wat u op deze ALV - onder meer – kunt verwachten.

Programma Algemene Ledenvergadering op 16 mei

Programma

Steenstrippen

In Nederland worden er de laatste jaren steeds meer gevels gemaakt met baksteenstrippen. De voornaamste oorzaak is de energietransitie die momenteel wordt doorgevoerd in de Nederlandse woningvoorraad, maar daarnaast draagt ook de mogelijkheid om lichter en tevens geprefabriceerd te bouwen, hier aan bij.

Helaas gaat er in de systeemopbouw van de gevels met baksteenstrippen wel eens wat fout en halen verhalen van vallende ‘bakstenen’ met enige regelmaat het nieuws. Om de kwaliteit van de diverse systemen te kunnen beheersten en ook garanderen naar de gebouweigenaren, heeft dit geresulteerd in de ontwikkeling van een nieuwe BRL voor de verwerking van strippen op diverse ondergronden. Tijdens de presentatie zal dieper ingegaan worden op de problematieken met het verlijmen van baksteenstrippen in de gevel en zal daarnaast ook de complexiteit en verschillende facetten van het ontwikkelen van de BRL 1330 en de daaraan gekoppelde URL 1330 behandeld worden.

Terug naar het overzicht