Informatie aanvragen


Mkb-toets verankerd in wetgeving

Dankzij de jarenlange lobbyactiviteiten van onder meer Aannemersfederatie Nederland (AFNL) - waar onder meer Gebouwschil Nederland bij is aangesloten - en de Nederlandse Organisatie voor Afbouwbedrijven (NOA), is de mkb-toets verankerd geworden in het wetgevingstraject.

Mkb-toets verankerd in wetgeving

Wet- en regelgeving voortaan getoetst

Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat zowel nieuwe als bestaande wet- en regelgeving als het ware wordt getoetst door en bij mkb-ondernemers, om er zo voor te (kunnen) zorgen dat deze nieuwe wetten en regels kunnen worden bijgesteld (of zelfs van tafel geveegd). Denk daarbij aan onder meer de haalbaarheid van zulke wet- en regelgeving voor kleinere bedrijven.

Pas toe of leg uit

Door het Rijksbreed uitrollen van de mkb-toets en de motie ‘pas-toe-of-leg-uit’, wordt de mkb-toets een kleine drie jaar na de eerste moties, een feit. AFNL en NOA hopen dan ook dat door deze ontwikkeling mkb-ondernemers in de toekomst gespaard worden voor hoog overvliegende wetten en regels, die in de praktijk simpelweg niet blijken te werken voor deze bedrijven.

N.B. Wij zijn altijd op zoek naar ondernemers die willen meedenken over dit soort trajecten. Met andere woorden: heb jij interesse om een keer mee te werken aan een onderzoekje over hoe bepaalde (nieuwe) wetgeving voor jouw bedrijf zou uitpakken? Laat het ons weten!

Terug naar het overzicht