Lidmaatschap aanvragen Bekijk onze whitepaper


Masterclass ‘Metselen van gewelven’

Oproep aan ervaren restauratiemetselaars: in september 2021 vindt er een unieke masterclass plaats waarin jij kunt leren monumentale gewelven te herstellen. Uniek, omdat je mag werken aan de monumentale Sint Urbanuskerk te Amstelveen. Geef je nu op voor deze tweedaagse training.

Masterclass ‘Metselen van gewelven’

Over het project

De Sint Urbanuskerk, gebouwd tussen 1875 en 1888, raakte in 2018 zwaar beschadigd door brand. Bouwbedrijf Nico de Bont is momenteel bezig met de restauratie van deze door Pierre Cuypers ontworpen neo-gotische hallenkerk. Een bijzonder project, omdat restauratie van monumentale gewelven op deze schaal zelden voorkomt.

Tijdens de masterclass – georganiseerd door Nico de Bont en het NRC – help jij aan het herstel van de beschadigde gewelven. Je krijgt toelichting over het project, grondige uitleg over de techniek en mag vervolgens uitgebreid oefenen met het metselen van de gewelven (uit de hand, zonder ondersteuningsconstructie).

Praktische informatie

De definitieve data worden medio mei/juni bekend gemaakt, maar een plek reserveren is nu al mogelijk: mail jouw aanmelding naar info@restauratiecentum.nl. Er is in totaal plaats voor maximaal 12 personen (twee groepen van zes), dus geef je snel op! Bij te veel inschrijvingen gaat de voorkeur uit naar metselaars met aantoonbare ervaring in monumentenzorg.

Mail inschrijving Download informatie

Terug naar het overzicht