Lidmaatschap aanvragen


Het rommelt in de wereld van lood

Er dreigt een verbod op lood. Wij behartigen de belangen van de branche, omdat lood nog veel wordt gebruikt. Lees meer >

Het rommelt in de wereld van lood

Begin dit jaar heeft de ECHA (European Chemicals Agency) aanbevolen om lood zonder uitzondering te verbieden. De Europese Commissie gaat hierover nu een besluit nemen.

Ons standpunt: niet verbieden

Wij behartigen de belangen van leden die met lood werken en bepleiten dat dit niet mag worden verboden. Dat doen we in een gezamenlijke verklaring met het IFD. Dat is de Europese partij waar wij lid van zijn. 

Samen met andere ambachtsvertegenwoordigers zoals loodgieters, glazenmakers en instrumentmakers werken we eraan om de Commissie te laten zien wat dit materiaal betekent voor een aantal ambachtelijke beroepen, waaronder Dak- en Gevelspecialisten.

Zo dragen we aan dat lood onder andere nog steeds zeer veel gebruikt wordt voor aansluitingen op schuine daken en bepaalde details aan de gevel. En dat het vanwege zijn lange levensduur wordt gewaardeerd als een zeer duurzame grondstof in de dakbedekkingsbranche.

We houden jullie op de hoogte. 

Terug naar het overzicht