Lidmaatschap aanvragen


Heb jij €74.000 om te herstellen na een cyberinbraak?

Nee? Dan is het verstandig je hiertegen te verzekeren. Want je zou zomaar een van de 107.300 bedrijven die in 2022 gehackt zal worden kunnen zijn. De GNL Verzekeringsdienst heeft een speciale cyberverzekering met een voordelige premie. Lees hier meer!

Heb jij €74.000 om te herstellen na een cyberinbraak?

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor én neemt verschillende vormen aan. Bij de bakker bijvoorbeeld, waar het kassasysteem gehackt wordt. Of bij een bouwbedrijf waar digitale tekeningen worden gestolen. Of – recent voorbeeld – door een kwetsbaarheid in een softwaresysteem dat door honderdduizenden bedrijven wereldwijd gebruikt wordt. Ook jij als GNL-lid bent een interessant target voor cybercriminelen. Wat als jouw systeem gehackt wordt? Weet je wat je dan moet doen? En kun je de kosten die bij een cyberinbraak komen kijken (gemiddeld € 74.000) zelf dragen? Of is het toch verstandig om een cyberverzekering af te sluiten?

Online criminaliteit stijgt, offline criminaliteit daalt

Cybercrime lijkt een ver-van-je-bed-show, maar dat is het helaas niet. 20% van de ondernemers heeft wel eens een cyberaanval gehad. Een stuk meer dan de 10% die ooit een fysieke inbraak heeft gehad. En daar waar in algemene zin de offline criminaliteit langzaam daalt, neemt de online criminaliteit toe en is dit ook vast onderdeel geworden in de opsporing door de politie. Ondanks dat deze trends schrikbarend zijn, zien veel ondernemers het online risico niet. Vooral omdat het niet tastbaar is.

Zo bescherm je je online omgeving

Toch krijgen Nederlandse bedrijven per week 294 cyberaanvallen te verwerken. Het is dus belangrijk om op een goede manier aan preventie te doen om deze aanvallen af te slaan. Een paar tips:

Wat als er toch online ingebroken wordt?

Preventie is belangrijk, maar helaas kun je het cyberrisico nooit volledig uitsluiten. We adviseren daarom om een cyberverzekering bij de GNL Verzekeringsdienst af te sluiten. Mocht er dan digitaal ingebroken worden, dan sta je er niet alleen voor. Met één telefoontje word je geholpen bij het verdere proces. Denk aan het snel herstellen van uw bestanden, maar ook aan financiële tegemoetkoming als u inkomsten misloopt.

Een cyberverzekering kan anno 2022 eigenlijk niet meer ontbreken in je verzekeringsportefeuille. Voor ondernemingen met een omzet van €100.000 kan de premie voor een cyberverzekering al zo laag als €35 per maand zijn. Dat is een stuk goedkoper dan de gemiddelde kosten die een cyberaanval voor mkb’ers met zich meebrengt: die bedragen namelijk € 74.000.

Meer weten over de ins, outs en kosten van een cyberverzekering?

Kijk op de website van GNL Verzekeringsdienst voor meer informatie en vraag daar een vrijblijvende offerte aan.

Meer over de cyberverzekering

Terug naar het overzicht