Lidmaatschap aanvragen


Extra aandacht voor veilig werken

Aangekondigde controles van de NLA zijn aanleiding voor extra aandacht voor veilig werken. Lees verder >

Extra aandacht voor veilig werken

Bedrijven onder ons die isoleren: jullie hebben aanleiding om extra aandacht te besteden aan veilig werken op de bouw. De Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) heeft namelijk aangekondigd bij isolatiebedrijven te gaan controleren op het voldoen aan wettelijke verplichtingen als het gaat om veiligheid en gezondheid van werknemers. 

Waarnaar kijkt de NLA?

Wil je dubbelchecken of je de punten op de i hebt staan? Dit zijn de 2 hoofdzaken waarnaar de NLA kijkt bij controles op veiligheid en gezondheid: is de verplichte Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) met plan van aanpak gemaakt? En: ligt er een basiscontract arbodienstverlening? Worden jouw medewerkers blootgesteld aan uitstoot van machines met dieselmotoren, dubbelcheck dan ook je maatregelen op dat gebied. 

Alle info over veilig en gezond werken

Voor alle info over veilig en gezond werken op de bouwplaats ga je naar Aandachtsgebied Veilig werken.

Terug naar het overzicht

GebouwschilBerichten

de belangrijkste actualiteiten en ontwikkelingen in je inbox

Exclusief voor leden: maandelijkse e-mailberichtgeving over belangrijke onderwerpen die spelen in de dak- en gevelbranche. Ben jij een vakspecialist uit de branche en wil je lid worden, zodat je ook up-to-date blijft? Vraag een lidmaatschap aan: vul je gegevens in.