Informatie aanvragen


De opleidingen van GAan in de Bouw: een update

Vorige maand startten in het Noord-Limburgse Horst weer elf dakdekkers Hellende Daken met module D02. Een groot aantal van hen is in dienst bij leden van Gebouwschil Nederland.

De opleidingen van GAan in de Bouw: een update

Ontvangst door Piet Jacobs

Op maandagochtend werd de leergierige groep verwelkomd door Piet Jacobs, penningmeester van opleidingsinstelling GAan in de Bouw en bovendien opleidingscoördinator van Hellende Daken. Vervolgens was het de beurt aan Lammert van Pijkeren, theoriedocent van het Deltion College, om de deelnemers de basiskennis van dakdekken Hellende Daken bij te brengen.

Leren in de praktijk

Na deze mooie introductie en overvloed aan (nieuwe) kennis, kregen de studenten op dinsdag en woensdag de kans om al het geleerde in de praktijk te brengen. Leermeesters Toon Janssen en Hans Schatorie hielden hierbij een oogje in het zeil om er zeker van te zijn dat de dakdekkers het werk wel goed tot uitvoer brachten.

Enthousiasme bij de gedeputeerde van de provincie

Op de eerste van deze twee ‘oefendagen’ bezocht Hans Teunissen, gedeputeerde van de provincie Limburg, de opleidingslocatie, waarbij hij zijn enthousiasme uitdrukte over dit – voor hem nog onbekende – initiatief.

De dag erna was het dan eindelijk zover: tien deelnemers namen deel aan het praktijkexamen. Je vraagt je wellicht af: “Waar is nummer elf gebleven?” Die kon er helaas niet bij zijn vanwege de geboorte van zijn kind.

Iedereen geslaagd

Later die middag kwam Bruno Dankloff (Examenkamer) langs op de opleidingslocatie. Uiteindelijk konden alle tien de deelnemers gefeliciteerd worden: zij slaagden allen met een ruime voldoende, uiteenlopend van een 6,4 tot een 7,9.

Heeft u personeel dat zich graag wil laten bijscholen? Bekijk dan de website van GAan in de Bouw voor alle beschikbare modules.

Terug naar het overzicht