Informatie aanvragen


Een gouden samenwerking: GevelAmbacht Opleidingen

Een combinatie van passie voor behoud van erfgoed en jarenlang vakmanschap, zowel in de praktijk als in het overbrengen van vakkennis. Dat klinkt als een gouden samenwerking, toch? Zo dachten Harmen Schippers (Schippers Gevelwerken / Stucsteen) en Marc von den Beucken (De Beuck Gevelrestauratie) ook.

Een gouden samenwerking: GevelAmbacht Opleidingen

Passie voor het vak

GevelAmbacht Opleidingen was dan ook geboren. Hiermee willen Harmen en Marc onder meer hun passie en liefde voor het mooie restauratievak doorgeven aan anderen. Met dit nieuwe instituut hebben ze dan ook alles in huis voor, zoals ze dat zelf mooi omschrijven, ‘het overbrengen van écht vakmanschap, door échte vakmensen’.

Jarenlange ervaring

En met de jarenlange ervaring waarover beide heren beschikken, is daar geen woord van gelogen. Zo is Harmen al jaren actief binnen onder meer de gevelrenovatie- en restauratie en voegwerken. Opererend vanuit Heerenveen is zijn Schippers Gevelwerken/Stucsteen voornamelijk in de noordelijke provincies actief, maar ook daarbuiten. Niet alleen is hij gespecialiseerd in de restauratie van historisch voegwerk (snijwerk, knipwerk, enzovoorts), maar hij is ook als gecertificeerd restauratievoeger aangesloten bij Stichting ERM. Een heus kwaliteitskeurmerk.

Marc heeft ook een aardige staat van dienst, eveneens binnen de gevelrenovatie- en restauratie. Zijn favoriete klussen zijn die wanneer er monumenten gerestaureerd moeten worden. Net als Harmen is hij aangesloten bij (onder meer) Stichting Voeggarant, die overigens door Harmen opgericht is.

Noodzakelijke kennis

Dankzij de opleidingen die GevelAmbacht Opleidingen aanbiedt, ben jij als voeger, metselaar, gevelbehandelaar of bouwplaatsmedewerker weer binnen no-time op de hoogte van de toepasbaarheid van hedendaagse materialen en gereedschappen. Kortom: door deelname aan de opleiding beschik jij over de kennis die noodzakelijk is om herstelwerkzaamheden aan historische objecten uit te kunnen voeren.

Benieuwd of er ook een opleiding voor jou tussen zit? Neem dan een kijkje op www.gevelambacht.nl.

Terug naar het overzicht